Viata din spatele creatiei copilului tau!

02/12/2018
de catre Radu Alexandru

“Sentimentul coloreaza, nu pensula. Poţi colora c-o bucatica de carbune, si toate tuburile din lume nu-ti dau albastrul unei flori de inisor daca nu-l ai in suflet”.

Iti suna cunoscut vag cunoscut? Aceste sunt vorbele celebrului nostru pictor, Nicolae Grigorescu, primul dintre fondatorii picturii romane moderne. Da, da, cel de pe bancnota de 10 lei.

Asemenea explicatiei lui Grigorescu, noi consideram culorile a fi o exprimare a sufletului, acele cuvinte nerostite, care iti pot spune mai multe despre o persoana decat daca a-i sta sa o asculti ore in sir. Iar cand vorbim despre copii, cum i-am putea intelege mai bine decat observand cum aleg sa coloreze un peisaj fictiv sau ochii mamei.

Daca nu am reusit inca sa te convingem, hai sa iti relatam o scurta poveste despre unul dintre nepoteii nostrii, Alex. Alex a inceput recent scoala, alaturi de noii colegi. In primele zile, profesoara i-a inarmat cu o foaie alba si niste creioane colorate, rugandu-i sa deseneze o persoana, iar langa, orice are legatura cu acea persoana. Alex a ales sa deseneze o inima. Profesoara l-a intrebat apoi: “Ai desenat o inima pentru ca avem nevoie de ea ca sa traim, nu?”. Iar Alex, deloc timid, a raspuns: “Nu doar asta. Si sufletul e important!”. Intr-un singur desen, Alex ne-a facut sa intelegem ceea ce intelege el, si poate multi am uitat. Intr-un singur desen, el si-a explicat sentimentele mai bine decat un adult care nu isi gaseste cuvintele atunci cand trebuie sa vorbeasca despre sufletul sau.Asa ca provoaca-ti copilul sa iti spuna niste povesti despre el, cu ajutorul culorilor. Iar daca doresti sa fii informata despre ce creioane poti alege, iti oferim mai jos o scurta descriere, alaturi de recomandarile noastre. In prezent , exista doua tipuri principale de creioane colorate: cele traditionale si cele pe baza de acuarele.

Creioanele colorate traditionale se gasesc intr-o gama larga in ceea ce priveste varietatea. Un set complet poate acoperi pana la 120 de culori. Acestea pot avea un corp circular, tringhiular sau hexagonal. Cele tringhiulare sunt in special potrivite copiiilor, intrucat datorita formei ergonomice a corpului, copilul invata sa pozitioneze corect degetele pe creion. De asemenea, datorita formei pe care o au, ele nu se rostogolesc pe masa si sunt usor de folosit.

De cealalta parte, creioanele pe baza de acuarele sunt foarte moi si creeaza culori mult mai luminoase decat cele traditionale. Ele sunt confortabile, usoare si distractive pentru copii. Este insa important ca atunci cand alegi acest tip de creioane sa te asiguri ca sunt absolut sigure si ca nu contin substante toxice. Recomandare noastra este sa alegi unul dintre produsele de mai jos, pentru care putem garanta calitatea:

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua